Obavijesti

Poduzetnicima krediti od “nula” posto uz potporu VPŽ

Slatinska banka d.d. jedna je od šest banaka koja je s Virovitičko-podravskom županijom potpisala Ugovor o poslovnoj suradnji na kreditiranju poduzetnika po programu HBOR-a pri čemu županija subvencionira cijelu kamatu.

Vjetar je to u leđa mladim poduzetnicima, poduzetnicima početnicima, ali i ženama koje se bave poduzetništvom.

– Kredite će moći koristiti mladi do 40 godina, poduzetnici početnici koji posluju do dvije godine i žene koje imaju u vlasništvu više od 50 posto tvrtke, obrta ili OPG-a. HBOR im nudi kredite s 2 posto kamata, a njih će pokriti Virovitičko-podravska županija tako da će krediti biti beskamatni za sve korisnike, a moguć je i poček do 3 godine. Iznos kredita može biti od 200 tisuća do 2 milijuna kuna. Virovitičko-podravska županija u svom proračunu je osigurala iznos od 200 tisuća kuna što je kreditni potencijal od 10 milijuna kuna, a ako se pokaže potreba razmotrit će se povećanje limita osiguranog u proračunu za 2020. godinu. Sudeći po zainteresiranosti bit će puno poduzetnika koji će iskoristiti ove kreditne linije – naglasio je župan Andrović, dodajući kako je ovo dobar korak za jačanje poduzetništva u Virovitičko-podravskoj županiji.

Radi se o Programu poticanja mladih, žena i poduzetnika početnika Hrvatske banke za obnovu i razvoj, s kojom je župan Andrović nedavno potpisao ugovor o suradnji, a ugovor o poslovnoj suradnji potpisan je i s poslovnim bankama preko kojih će se krediti provoditi. Cilj ovog programa je poticanje razvoja poduzetništva na području Virovitičko-podravske županije, naglasio je u uvodu župan Igor Andrović.

Potpisivanju ugovora nazočila je naša kolegica Adriana Režić iz Sektora gospodarstva.

Više na vpz.hr


Podijeli